Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Βοήθεια  από το γονιό: Τ ο ιδανικό είναι να διαβάζει το παιδί μόνο του, εσείς να κοιτάξετε το αποτέλεσμα της δουλειάς του για να βεβαιώνεστε ότι τα έχει κάνει όλα, και το σχολείο εξετάζει και βαθμολογεί. αφήστε το παιδί να έχει το ίδιο την ευθύνη της μελέτης στο σπίτι, δείχνετέ  του όμως το ενδιαφέρον  σας.
Επισήμανση της ξένης γλώσσας: η ξένη γλώσσα υπάρχει γύρω μας συνέχεια. επισημαίνετε στο παιδί ότι θα τη συναντά παντού, στο διαδίκτυο, στις ταινίες, στη μουσική. Αυτό δυναμώνει τη διάθεση του παιδιού να προσπαθεί και να μαθαίνει.
Παίζοντας  μαζί: καλό είναι να "παίζετε" μαζί του με την ξένη γλώσσα. Για παράδειγμα, μάθε  μου  και μένα τι έμαθες σήμερα,έλα να πούμε τα μέρη του σπιτιού στα  αγγλικά... η φαντασία σας θα  σας οδηγήσει να βάλετε την ξένη γλώσσα στην καθημερινή  σας  χαρούμενη επαφή.
Χαίρεται για το ενδιαφέρον  σας: Αυτό δίνει φτερά στα παιδιά. Ψάξτε μαζί άγνωστες λέξεις, κάνετε μαζί προφορική εξάσκηση, να είστε πάντα εκεί να απαντήσετε  σε απορίες ή να ψάξετε απαντήσεις.
Κοινωνικότητα: αφιερώστε χρόνο να κουβεντιάσετε με το παιδί σας την συμπεριφορά σε σχέση με τους συμμαθητές και τη δασκάλα. μιλήστε  του για τη σημασία της ευγένειας, της υπομονής με τους άλλους όταν είναι διαφορετικοί από μας, και της καλής και ευχάριστης διάθεσης που κερδίζει φίλους, και βεβαίως της θαρρετής συμμετοχής στην τάξη.
Κοινωνική μάθηση το καλύτερο για όλους!

Mοιραστείτε στα σχόλια  τις δικές  σας ιδέες  σχετικά  με το θέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου