Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

Η γνώση  της  ξένης  γλώσσας είναι όντως αναλλοίωτη περιουσία για  τα παιδιά  γιατί δεν  είναι μόνο  τα  οφέλη  που ήδη είναι γνωστά σε όλους μας από  καιρό, αλλά  και πολλά άλλα οφέλη που  είναι εξίσου και περισσότερο σημαντικά. Ενδεικτικά, όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι η ξένη γλώσσα ανοίγει νέους ορίζοντες στον εργασιακό  και οικονομικό τομέα, στην προώθηση της οποιασδήποτε καριέρας, στην συμμετοχή  της διαδικτυακής πληροφόρησης και δικτύωσης  για προσωπικές, κοινωνικές, και  επαγγελματικές κατακτήσεις, στην επικοινωνία γενικότερα, στην ευκολία ταξιδιών  για γνωριμίες με νέους τόπους και  πολιτισμούς, στη συνεννόηση  με τους ξένους επισκέπτες στην πατρίδα μας, στην  ανάγνωση αυθεντικών λογοτεχνικών  και άλλων κειμένων  για άμεση διεύρυνση γνώσεων,  στη προαγωγή  της επιμόρφωσης, της εκπαίδευσης, των μεταπτυχιακών σπουδών και  της δια  βίου παιδείας, και μεταξύ πολλών άλλων στη καλυτέρευση  της ποιότητας ζωής καθιστώντας  τους νέους ικανούς  να έχουνε από πρώτο χέρι επίγνωση της αλληλεπίδρασης  της παγκοσμιοποίησης στη  ζωή  τους, αυξάνοντας  το ενδιαφέρον  και  τις γνώσεις  για τον  κόσμο  γύρο  τους  προς  όφελός  τους.

Η γνώση  της ξένης γλώσσας  προάγει  την  ειρήνη,
διότι  μιλάω μια γλώσσα σημαίνει υπεισέρχομαι σένα κόσμο ανθρώπων που σκέπτονται διαφορετικά, αντιλαμβάνομαι διαφορετικούς τρόπους ζωής, ανακαλύπτω καινούργιες  ανθρώπινες συμπεριφορές, ξεδιαλύνω τις προκαταλήψεις  μου και βελτιώνω την στάση μου στην κοινωνία. Γίνομαι ανεκτικός και εκτιμώ τη  διαφορετικότητα.
Η ξένη γλώσσα συμβάλλει  αποτελεσματικά στην ενδυνάμωση  των γνωστικών ικανοτήτων των  παιδιών, όπως είναι οι λύσεις φυσικομαθηματικών και άλλων προβλημάτων, η πολυπραγμοσύνη, η μνήμη και η μάθηση γενικότερα. Συνδράμει στη βαθύτερη σύνδεση της γλώσσας με τη σκέψη, επιταχύνει την δημιουργική σκέψη και την ευελιξία, και εξελίσσει τις ανθρώπινες κοινωνικές δεξιότητες. Διαμορφώνει την προσωπικότητα και επιβραδύνει αποτελεσματικά την  εγκεφαλική γήρανση.
Η συστηματική προώθηση μιας συμπεριφοράς ψυχικής δύναμης σε όλα τα επίπεδα, θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν πως να μετασχηματίζουν ένα εμπόδιο σε μια ευκαιρία για ωρίμανση και μάθηση!


Μοιραστείτε στα σχόλια  τις δικές  σας  σκέψεις   σχετικά  με το θέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου