Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Όπου και να θέλετε να ταξιδέψετε, χωρίς Αγγλικά Δεν πάτε πουθενά!

Σε ένα κόσμο που οι χώρες του καθίστανται ολοένα και περισσότερο αλληλεξαρτωμένες, και οι νέες τεχνολογίες έχουν εξαλείψει τα σύνορα και τις αποστάσεις, δεν μπορούμε πλέον να παραμείνουμε μονόγλωσσοι. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας έχει γίνει απαραίτητη περισσότερο από ποτέ για τη σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Η επιτυχία πλέον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα του ατόμου να λειτουργήσει ως ένα μέλος μιας παγκόσμιας κοινότητας των οποίων τα μέλη μιλάνε μια ποικιλία γλωσσών. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν αποτελεί πλέον ένα χόμπι, αποτελεί αναγκαιότητα για τους σύγχρονους ανθρώπους.
Σε μια περίοδο κατά την οποία το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων δυσκολεύεται να κατακτήσει μια θέση στην αγορά εργασίας, ένα ασφαλές δελτίο για την θέση αυτή είναι η γνώση ξένων γλωσσών. Η γλωσσομάθεια είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους.

Σε επαγγελματικό επίπεδο η γλωσσομάθεια αποτελεί «κλειδί» για την επαγγελματική επιτυχία. Ειδικά στην Ευρώπη η γνώση και η ευχέρεια σε περισσότερες από δύο γλώσσες αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι ξένες γλώσσες αποτελούν σημαντικό διαβατήριο για να ενταχθεί κάποιος στην αγορά εργασίας. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας αν και εξακολουθεί να κατέχει την πρωταρχική θέση δεν αποτελεί πλέον προϋπόθεση και θεωρείται δεδομένη.

Σε προσωπικό επίπεδο και ο νέος αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εάν βρεθεί για παράδειγμα σε μια ξένη χώρα, θα μπορέσει να επικοινωνήσει με αλλογυσσούς ανθρώπους πράγμα που σίγουρα τονώνει την αυτοπεποίθηση του νέου. Διευρύνει τον πνευματικό ορίζοντα, την κριτική ικανότητά του, δημιουργεί νέες τρόπους σκέψης, νέες δεξιότητες νοητικής.


Στην επαγγελματική σταδιοδρομία είναι δύσκολο να απορροφηθεί κάποιος στην αγορά εργασίας, αν δεν γνωρίζει, όχι μόνο μία, αλλά τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες.


Στην ανώτατη εκπαίδευση η γνώση ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη και δεν απαιτείται καμία ειδίκευση, ειδίκευση, μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή από την πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Οι ερευνητές έχουν το πλεονέκτημα να καταρτιστούν αρτιότερα και να καταφύγουν στην ξενόγλωσση βιβλιογραφία. Με την ξένη γλώσσα θα έρθουν σε επικοινωνία με τις ξενόγλωσες λογοτεχνίες και με την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Η συμμετοχή ενός φοιτητή σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητικού πληθυσμού, οι σπουδές στο εξωτερικό ή ακόμα και η εργασία εκεί δείχνει ότι οι ξένες γλώσσες είναι απαραίτητες.


Ακολούθως, η εκμάθηση γλωσσών, είτε για μελέτη, είτε για επαγγελματικές ανάγκες, για σκοπούς κινητικότητας, για ανταλλαγές, είτε για απλή προσωπική ευχαριστία είναι πλέον επιτακτική.


Πηγή: expert-training.edu.gr


Αρχίστε Σήμερα  μαθήματα Αγγλικών στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Στάμου! Μπορείτε να  μάθετε  Αγγλικά  σε  κανονικό τμήμα, σε Group 2 - 3 ατόμων, ή ατομικά μαθήματα που αρχίζουν σε όλη τη διάρκεια το χρόνου!



Σχετικά με  την προετοιμασία των εξετάσεων διαβάστε ΕΔΩ: https://stamosnews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου