Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

" Να ζεις ν' αγαπάς και να μαθαίνεις " Leo Buscaglia

Διηγούμαι πάντα την ιστορία ενός σχολείου ζώων, μια συναρπαστική ιστορία που λένε οι παιδαγωγοί επί χρόνια. Πάντα γελάμε μ' αυτή, αλλά ποτέ δεν κάνουμε τίποτε. Ένας λαγός, ένα πουλί, ένα ψάρι, ένας σκίουρος, μια πάπια και διάφορα άλλα ζώα αποφάσισαν ν' ανοίξουν ένα σχολείο. Κάθισαν όλοι κάτω να οργανώσουν το πρόγραμμα. 

Ο λαγός επέμεινε ότι στο πρόγραμμα έπρεπε να συμπεριληφθεί το τρέξιμο.
 Το πουλί επέμεινε για το πέταγμα. 
Το ψάρι επέμεινε για το κολύμπι. 
Ο σκίουρος επέμεινε για το κάθετο σκαρφάλωμα στα δέντρα. Κι όλα τα άλλα ζώα ήθελαν να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα η ειδικότητά τους, κι έτσι έβαλαν τα πάντα και μετά έκαναν το ανεπανόρθωτο σφάλμα να επιμείνουν να παρακολουθήσουν όλα τα ζώα όλα τα μαθήματα. Ο λαγός έτρεχε υπέροχα, κανείς δεν έτρεχε τόσο γρήγορα σαν το λαγό. Οι άλλοι όμως επέμειναν ότι ήταν απαραίτητο για τη διανοητική και συγκινησιακή πειθαρχία να μάθουν στο λαγό να πετάει. Επέμειναν λοιπόν να μάθει να πετάει και τον ανέβασαν σ' ένα κλαδί και του είπαν: 

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ!

ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!
10 Λόγοι   γιατί μαθαίνω Αγγλικά!



1) θέλω να είμαι σε θέση να επικοινωνώ με ανθρώπους από άλλες χώρες. Η εκμάθηση άλλων πολιτισμών με βοηθάει να καταλαβαίνω τους ανθρώπους καλύτερα και να μπορώ να κάνω νέους φίλους.

2) θέλω να είμαι σε θέση να μεταδίδω γνώσεις σε άλλους ανθρώπους γύρω από τη χώρα μου και τους κατοίκους της. Είναι σημαντικό οι άλλοι άνθρωποι να καταλαβαίνουν τον δικό μου πολιτισμό κι’ εμένα.

3) θέλω να είμαι σε θέση να εξερευνώ πλήρως το Διαδύκτιο. Το Διαδύκτιο είναι το πιο χρήσιμο μέσο πληροφοριών για σπουδαστές όλων των ηλικιών. Τα περισσότερα sites (δικτυακοί τόποι) είναι στα Αγγλικά. Θέλω να επικοινωνώ με ανθρώπους από άλλες χώρες με e-mail ή φιλική συνομιλία (chat).

4) θέλω να είμαι σε θέση να μαθαίνω τα νέα από όλο τον κόσμο. Οι πιο σημαντικές εφημερίδες και περιοδικά παγκοσμίως, έχουν άρθρα και ολόκληρες εκδόσεις στα Αγγλικά.

5) θέλω να είμαι σε θέση να διαβάζω βιβλία από όλο τον κόσμο. Τα πιο σημαντικά βιβλία του κόσμου είναι μεταφρασμένα στα Αγγλικά από άλλες γλώσσες.

6) Θέλω να είμαι σε θέση να σπουδάζω σε άλλες χώρες. Τα περισσότερα πανεπιστήμια παρέχουν μαθήματα στα Αγγλικά. Αυτό είναι πραγματικότητα για πανεπιστήμια και κολέγια σε μη Αγγλόφωνες χώρες (σε χώρες που δεν μιλούν Αγγλικά).

7) θέλω να είμαι σε θέση να ταξιδεύω. Όπου και να πας στον κόσμο, υπάρχει σχεδόν πάντα κάποιος που γνωρίζει αρκετά Αγγλικά να σε βοηθήσει. Τα Αγγλικά είναι η διεθνής γλώσσα του τουρισμού.  

8) θέλω να είμαι σε θέση να απολαμβάνω (διασκεδάζω με) τις δημοφιλείς ταινίες και τη μουσική. Η πιο δημοφιλής ψυχαγωγία είναι στα Αγγλικά. Αυτό είναι σωστό ειδικότερα στα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

9) θέλω να έχω μια καλή δουλειά. Οι καλές δουλειές είναι πιο εύκολες όταν γνωρίζεις Αγγλικά καλά.

10) θέλω να έχω ενεργό ρόλο στο παγκόσμιο χωριό! Τα Αγγλικά θα με βοηθήσουν να το επιτύχω διότι είναι η πιο ευρέως ομιλούμενη ξένη γλώσσα. 

ΚΕΝΤΡΟ  ΞΕΝΩΝ  ΓΛΩΣΣΩΝ  ΣΤΑΜΟΥ
Η  ΕΜΠΕΙΡΙΑ  ΣΤΙΣ  ΞΕΝΕΣ  ΓΛΩΣΣΕΣ!
ΓΡ. ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 32-33 Α. ΚΥΨΕΛΗ  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 8625027
ΚΙΝ. 6976151342
E-MAIL: anstamos@yahoo.gr
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: stamoslanguageschool.blogspot.com

ΑΠΟ  ΤΟ  1980  ΔΙΔΑΣΚΕΙ  ΜΕ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ