Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!



Είναι σαφές ότι η υγιής αυτοεκτίμηση αποτελεί παράγοντα-κλειδί για μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή, ενώ καθορίζει αρκετά και την επιτυχία σε διάφορους τομείς, καθώς και στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Στην παιδική ηλικία μπαίνουν τα θεμέλια της θετικής εικόνας του εαυτού και της υγιούς αυτοεκτίμησης.

Τι σημαίνει να έχει το παιδί θετική εικόνα του εαυτού του και υγιή αυτοεκτίμηση;
Η αυτοεκτίμηση αντανακλά το πώς νιώθει κάποιος για τον εαυτό του. Η συμπεριφορά, στη συνέχεια, φανερώνει ακριβώς αυτά τα συναισθήματα. Έτσι, ένα παιδί ή έφηβος με υψηλή αυτοεκτίμηση:
ενεργεί ανεξάρτητα, αναλαμβάνει ευθύνες, είναι περήφανο για όσα πετυχαίνει, δοκιμάζει νέες προκλήσεις, χειρίζεται αποτελεσματικά τα συναισθήματά του, είτε θετικά είτε αρνητικά βοηθά τους άλλους.

Αντίθετα, ένα παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση: αποφεύγει να δοκιμάσει κάτι καινούριο, νιώθει ότι δεν το αγαπούν ή ότι δεν είναι αποδεκτό, κατηγορεί άλλους για δικά του σφάλματα,αισθάνεται ή παριστάνει ότι είναι συναισθηματικά αδιάφορο,δυσκολεύεται να διαχειριστεί αρνητικά συναισθήματα,δεν αξιοποιεί τις ικανότητες και τα ταλέντα του,επηρεάζεται εύκολα από εξωτερικούς παράγοντες.

 Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς στην αυτοεκτίμηση των παιδιών;
Οι γονείς είναι εκείνοι που μπορούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού, αν και συχνά τα μηνύματα που λαμβάνουν τα παιδιά για να διαμορφώσουν την εικόνα του εαυτού τους μπορεί να είναι έμμεσα και χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι γονείς.

Γενικά, τα παιδιά αποζητούν την επιβεβαίωση για τα συναισθήματα των γονιών τους προς εκείνα, δηλαδή θέλουν να ακούν ότι τα αγαπούν και ότι χαίρονται που είναι μέλη της οικογένειας.
Η ενθάρρυνση, ο έπαινος και φυσικά τα λόγια αγάπης καταγράφονται στον ψυχισμό του παιδιού και διαμορφώνουν την αυτό-εικόνα του με καθοριστικό τρόπο.
 Ένα βήμα πιο πέρα, οι γονείς μπορούν να διδάξουν το παιδί να εκφράζεται το ίδιο θετικά για τον εαυτό του, δηλαδή να είναι ευχαριστημένο για όσα πετυχαίνει και να μην απογοητεύεται από τις αποτυχίες.

Στον αντίποδα βρίσκονται η αρνητική κριτική, τα ντροπιαστικά σχόλια ή η ειρωνεία, στα οποία τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Ακόμη και για να διορθώσει ένας γονιός του παιδί του ή να το μαλώσει, υπάρχει τρόπος, ώστε να μη θίγεται η αυτοεκτίμησή του.
Τρόποι για να αναπτύξει το παιδί μια θετική αυτό-εικόνα, δηλαδή μια καλή εικόνα που θα έχει το ίδιο για τον εαυτό του, μπορεί να είναι να διδαχτεί να είναι δημιουργικό, να προσπαθεί, αλλά να μην απογοητεύεται από τις αποτυχίες. Να μπορεί να θέτει στόχους, αλλά να μην τους απαιτεί. Να χαίρεται με την επιτυχία και να διαχειρίζεται με ψυχραιμία και αισιοδοξία την αποτυχία.

Σημαντικό, επίσης, είναι να μπορεί να μην επηρεάζεται από πειράγματα συνομηλίκων και να μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ενώ χρήσιμο είναι να ενθαρρυνθεί να έχει ενδιαφέροντα και χόμπι, που θα του προσφέρουν ευχαρίστηση, αλλά και ένα πεδίο που θα θέτει στόχους για βελτίωση και θα αποκτά σταδιακά αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

Μην ξεχνάτε τον καταλυτικό ρόλο που έχει το χιούμορ στην αντιμετώπιση των καταστάσεων. Σε μια δύσκολη στιγμή, το γέλιο και το χιούμορ κάνουν πιο ελαφριά την κατάσταση φέρνοντας ανακούφιση και χαμόγελο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε στα παιδιά ότι δεν χρειάζεται να παίρνουν τα μικρά εμπόδια πολύ στα σοβαρά και να συνεχίζουν με ευχαρίστηση τη ζωή τους.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.. ."Η γνώση γεννά κέρδη".


Η γνώση  της  ξένης γλώσσας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη χρήση πολυπλοκότερων σημαντικών δομών των νέων μας στη μητρική τους γλώσσα, αναδεικνύοντας δυναμικά τις γλωσσικές δεξιώτητές  τους όπως είναι οι στρατηγικές αφήγησης, οι λογοτεχνικές ικανότητες ανάγνωσης και γραφής, και η χρήση ευρύτερου λεξιλογίου. Επιπλέον, δημιουργεί περισσότερο γλωσσικό χώρο μνήμης στον εγκέφαλο.
Η ξένη γλώσσα διευρύνει το  μυαλό  γιατί το εμπλουτίζει με νέες ιδέες από διάφορους πολιτισμούς. Έτσι, αυξάνεται η πολιτισμική επίγνωση των νέων μας, αλλά και ο σεβασμός προς τους άλλους πολιτισμούς και καλλιεργείται περαιτέρω η γνώση τους.
Η ξένη γλώσσα δεν είναι απλά ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας αλλά δημιουργεί νέους τρόπους σκέψεις και  νέες νοητικές δεξιότητες γιατί το μυαλό εξασκείται σε νέες ποθανότητες και εναλλακτικές. Αυξάνει τον εκτελεστικό έλεγχο του  εγκεφάλου που συνδέεται άμεσα με την αδιάπτωτη προσοχή και τις ακαδημαϊκές ικανότητες των  παιδιών οι οποίες οδηγούν με τη σειρά τους στην καλή υγεία και ευδαιμονία.
Οι ξένες γλώσσες γίνονται το στερέωμα πάνω στο  οποίο θα πατήσουν οι νέοι μας για να δημιουργήσουν το  μέλλον τους και  να κατακτήσουν τη ζωή  τους σε όποιο τομέα και εάν έχουν διαλέξει. Η ίδια η ιστορία έχει περίτρανα αλλεπάλληλα αποδείξει πως καμία κρίση δεν δύναται να κρατήσει για πάντα. Ακόμα και ως φυσικός νόμος, κάθε καταιγίδα θα κοπάσει και κάθε συννεφιά θα ξαστερώσει. Άλλωστε, ο ήλιος ανατέλλει κάθε μέρα ακόμα και  όταν κρύβεται πίσω από τα σύννεφα. Έτσι, είναι βέβαιο, για τους νέους μας θα έρθει η Άνοιξη και  μαζί η δική  τους ευημερία.
Είναι άκρως σημαντικό, όμως, να γνωρίζουμε σήμερα ότι θα διακριθούν αύριο οι νέοι που θα έχουνε αποκτήσει από νωρίς τα απαραίτητα σημαντικά εφόδια και προσόντα, αυτοί που θα έχουν δουλέψει έγκαιρα και  σωστά κατανοώντας τις ανάγκες του μέλλοντος. Κάθε άλλο από ποτέ η ξένη γλώσσα βρίσκεται στις επάλξεις αυτών των αναγκών. Χωρίς τις ξένες γλώσσες υπάρχει ο κίνδυνος της απομόνωσης των παιδιών  μας  ακόμα και μέσα στην ίδια τους την αυριανή κοινωνία!    

THINK POSITIVE AND...


Optimist  is  a  happiness  magnet! If  you  stay  positive  good  things  and  good  people  with be  drown  to  yoy!
All  dreams  come  true  if  we  have  the  courage  to  pursure them! It  is  not  what  happens  to  you  but  how  you  respond  to  what  happens  to  you!
SO  STAY  ALWAYS  POSITIVE!!!
WHAT  ABOUT  YOU?  PLEASE, WRITE  YOUR  OPINION  BELLOW!

IMPORTANT LESSON!



KEEP  CALM   AND   READ!

Heidi' s e-mail to her friend Jonathan!


Hi  Jonathan!
My  name' s  Heidi  and  I come  from  a  small   village  in  the  mountains  in  Switzerland. I' m 12  years  old  and  I  live  with  my mum  and  dad and  my  two  brothers  in  a  big  old  chalet outside my  village, Verzine.
Let  me  tell  you   a  little about  my  everyday  life  and  my  country.
Every  day,  I  go  to  school in Verzine  and  I have  a  lot of  friends. In spring, I walk  down  the  mountain. It' s wonderful  then. There  are lots  of  flowers and cows  and sheep. In  winter, I ski or take  my sleight! It' s great! I love skiing. It' s my favourite  hobby. The Summer is  beautiful too. Then, I often  walk in the  mountains around  my  home. The  scenery  is fantastic with  all  the  beautiful flowers  and  the little wild  animals  around!

My country, Seitzerland, is  a  small  country  in  the  centre  of  Europe. There  are  mountains  everywhere  and  a  lot of  lakes too. People come from all  the world to  wolk, climp and, of  course, to ski. It  snows a  lot in  winter,  but  Summer, the  Sun usually  shines  and  the  sky is  very  blue.
The Swiss  make  great chocolate  too! We  are  famous for  it!
Please  be  my  e - mail  friend  and  write  back  soon!

MARIA'S LETTER TO LISA ABOUT HER TRIP TO FINLAND!


Dear  Lisa,
I' m sending  you this  letter  from Finland. I'm  spending  a  week  here  with  my  friends  from Belgium. We' re  staying in  a  lovely wooden hut  by  a  big lake in  a  forest. Finland  has  hundreds  of  lakes  you  know. It's  amazing!
There  are  so many  interesting  and  exciting  things  to  do. It's a very special country. It's the home  of  Santa  Claus and  his reindeer, of course. Tomorrow, we  are visiting them in Lapland. There is a huge park and  Santa  has  his  own  post  office there  and lots  of reindeer.

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ!



Η κατοχύρωση προσόντων πανεπιστημιακού επιπέδου και η άριστη γνώση ξένων γλωσσών, σήμερα παρά ποτέ, είναι επιβεβλημένη για κάθε νέο που αναζητά μια θέση εργασίας στο παγκόσμιο εργασιακό περιβάλλον. Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της σημερινής εποχής, σας προσφέρουμε οικονομικά πακέτα εκπαίδευσης για να μπορέσουν οι νέοι να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα, τις δυνατότητες, την υποστήριξη και το δικαίωμα στη γνώση ώστε να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στις ξένες γλώσσες.

Η 33χρονη πορεία του Κέντρου   μας στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, έχει αποδείξει στους Κατοίκους  της περιοχής  την άριστη ποιότητα υπηρεσιών που παρέχουμε. Αυτό οφείλεται στην επιλογή  προσωπικού, στην οργάνωση, μεθοδικότητα και συνέπεια τόσο των εκπαιδευτών όσο και της διεύθυνσης του εκπαιδευτικού  μας  χώρου!


ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


Πολύ συχνά εμείς οι γονείς λέμε ένα πράγμα, θέλω να γίνουν  τα παιδιά μου  σωστοί άνθρωποι, ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή  τους! Στην πράξη, όμως, συχνά παραμελούμε  να δώσουμε στα παιδιά  μας γερά θεμέλια για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά  τους...Αν μη τι άλλο, πολλές φορές δεν ασχολούμαστε τόσο συνειδητά με αυτόν τον τομέα της αγωγής του παιδιού μας, όσο ασχολούμαστε με το σχολείο και τα ακαδημαϊκά του εφόδια!

Ένα παιδί, λοιπόν, για να γίνει αυτό που λέμε "σωστός" άνθρωπος μεγαλώνοντας, χρειάζεται να πάρει από εμάς τους γονείς και μερικά  "άυλα" αλλά  κεφαλαιώδη  σημασία εφόδια. Για την ακρίβεια, χρειάζεται να του προσφέρουμε την υποστήριξη και τη φροντίδα μας σε τέσσερα βασικά εφόδια για τη ζωή!

Αυτοεκτίμηση
Η υγιής αυτοεκτίμηση  του παιδιού είναι η αφετηρία που του δίνει αρκετή σιγουριά για να τολμά στη ζωή, να προσπαθεί, να ρισκάρει και να καταφέρνει πράγματα. Ο άνθρωπος που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν τολμά να αγαπήσει, ούτε αφήνεται να αγαπηθεί, επειδή τρέμει μήπως πληγωθεί, και φοβάται ότι θα διαλυθεί εάν συμβεί αυτό. Ο άνθρωπος με χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν επιμένει, απογοητεύεται εύκολα, τα παρατά με το παραμικρό, επειδή δεν πιστεύει στον εαυτό του ότι θα επιτύχει.

HOW TO STAY ORGANIZED!



You  lead  a  busy  life, and  the  time  is very  valuable  to  you.  The  key  to  your  success  is  effective  scheduling!

Your  schedule is the  most  important  thing  in  your  besiness  life. Use  one that  you  can  keep  with  you  all  the  time. For  examble,  a  paper  diary  or  electronic planner- TOT  a  wall  caledar!
Keep  your  schedule  up-to- date. Suppose  your client  cancels an  appointment, erase  it  immediatelly.Or  your  client  makes  a  new  appoitment  on June  23rd, enter  it right  then.
At  the  beginning  of  each  month, check  your  schedule for  deadlines. Then, make  a 'to-do' list  of  priotity.

Finally, don' t forget  to  schedule  time  off! Everybody  needs  to relax. Enjoying  your free  time  gives  you  more  energy  for  business  success!

Feel free to share your thoughts on the topic:

Good  Luck!

SMALL TALK - BUSSINESS!



It  happens  to  everyone. Somebody  introduces  you  to a  friend  and  then   walks  away . Now you' re  standing  with  somebody you  don' t know. What  do  you  talk  about?
The  weather  is  always  a  possibility. But  there  isn' t  always  much to  say. To make a  conversation flow, it' s better  to  ask questions. Ask the  other  person  what  they  do  for  a  living, and what  their job  involves. Discussing  your own former jobs is  a  good  option, too.
Other  safe topics  include  your  home  town  and  your  education.
But avoid asking  people  about  their  religion, age  and  marital  status  until  you  know  them  better!

Have  a  nice  time!

Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ!




"Ideal  teachers  are  those  who  use  themselves  as  bridges  over  which  they  invite  their students  to  cross, then  having  facilitated  their  crossing, joyfully  collapse, encouraging  them to  create  bridges  of  their  own"

"Ο  ιδανικός  δάσκαλος  είναι  εκείνος  που  γίνεται  γέφυρα  για  να  περάσει  αντίπερα  ο  μαθητής  του!  Κι  όταν  πια  του  διευκολύνει  το  πέρασμα, αφήνεται  χαρούμενα  να  γκρεμιστεί,  ενθαρρύνοντας  το  μαθητή  του  να  φτιάξει  δικές  του  γέφυρες."

Νίκος  Καζατζάκης

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ?

DO  YOU  SPEAK  ENGLISH?
ΜΙΛΑΤΕ  ΑΓΓΛΙΚΑ?


HAVE  YOU  EVER  VISITED  GREAT  BRITAIN?
ΕΧΕΤΕ  ΠΟΤΕ  ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ  ΤΗ  ΜΕΓΑΛΗ  ΒΡΕΤΑΝΙΑ?

ENGLISH AS A WORLDWIDE LANGUAGE!


Διατηρήστε  τη  Δουλειά  σας  ή  Βρείτε  Καλύτερη,
Με  Μια  Ξένη  Γλώσσα!!!
Τα  Αγγλικά είναι  η  μητρική  γλώσσα  του  Ηνωμένου  Βασιλείου,  των  Ηνωμένων  Πολιτειών  της  Αμερικής,  του  Καναδά,  της  Αυστραλίας, της  Νέας  Ζηλανδίας, της Δημοκρατίας  της  Ιρλανδίας  και  της  Αγγλόφωνης  Καραϊβικής.  Σήμερα  αποτελούν  την  Ηγετική  γλώσσα  των παγκόσμιων  συναλλαγών, ενώ  παράλληλα  είναι  η  επίσημη  γλώσσα  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης.  Η  Αγγλική  γλώσσα αποτελεί  σχεδόν  απαραίτητη  προϋπόθεση  στα  περισσότερα  επαγγέλματα  και  η  κατάκτηση  ενός  αξιόλογου  επιπέδου  ομιλίας  και  κατανόησης  της  γλώσσας  μπορεί  να  σας  διευκολύνει  στην  αναζήτηση  εργασίας.  Μπορείτε  να  μάθετε  Αγγλικά    σε  ομαδικό  ή  σε  ιδιαίτερο  μάθημα!
 Αρχίστε  σήμερα  μαθήματα  ΑΓΓΛΙΚΩΝ!!!


MOST IMPORTANT TECHNICAL INVENTION!



Student:  For me, the greatest invention has to be the internet.I can't imagine life without it. I nearly spend couple of hours online every day!
I' ve got friends all around the world, and it's great to keep in touch with them in mail or on social networking sites. As for entertainment, I download lots of music and films, and I can even catch up on the latest episodes of some of my favorite TV shows on the net. Also, the internet makes me doing research for my school projects very easy. There are lots of great websites ( like this one!) packed with useful information. If you have access to the Net, everything you need is just a click away!

What  about  you?   Please,  share  your  ideas! 

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

HAPPY CHRISTMAS TO EVERYONE!!!


What  would  Christmas  be  without  holly? 
Its  red  berries  bedeck  our  Christmas  puds  and  liven  up  the  wreaths  which  hang  on  our  doors, and  never mind  the  extra  food  they  provide  for  birds. But  hollies come  in  lots  of  colours  other  than  green. In  fact  there  are  almost  280  different  hollies  to  choose  from  altogether,  and  Jonathan  Hutchinson  looks  after  160  of  them, growing  in  the  National  Collection  of Ilex  at  RHS  C|Garden  Rosemoor  in  Devon.



THERE  IS  NO  PLACE  LIKE  HOME!
THE  TREE  IS  UP  AND  MY  APARTMENT  IS  OVERWHELMED  WITH  THE  SCENT  OF  PINE!!!

MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR!

Get  In  Touch  With  Your  Friends  and  Family  This  Christmas!!!

In  many  parts  of  the  world, Christmas is the  day  when  celebrate  the  birth  of  Jesus  Christ  in  Bethleem  two  thousand years  ago. People  who  remenber  Christmas  as  religious  holiday celebrate  the  birth  of  Jesus  and his  coming  into  world. 
 To  them,  he  is recognized  as  the  Son  of  God  and  the  Savior  of  the  world. According  to  the  Bible, Jesus  was born  in a  manger  because  there  was  no  room  for  him  and  his  parents, Mary  and  Joseph,  in  an inn. Today, people  often attend  church, organize  family  gatherings, and  decorate  their  homes  and  businesses  with  real  or artificial  Christmas  trees. People  feel the  giving  spirit  and  donate  their  time  and  money to worthy causes, or provide  volunteer  service  to  the  needy.
Cristmas is  also celebrated  as  a  sucular  holiday  when  parents  and  children  talk  about  Santa  Claus  and  Rudolf  the  Red  Nose Reonder.

Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!


Τα  Αγγλικά είναι  η  μητρική  γλώσσα  του  Ηνωμένου  Βασιλείου,  των  Ηνωμένων  Πολιτειών  της  Αμερικής,  Του  Καναδά, της  Αυστραλίας, της  Νέας Ζηλανδίας, της  Δημοκρατίας  της  Ιρλανδίας  και  της  Αγγλόφωνης  Καραϊβικής!  


Σήμερα  αποτελούν  την  Ηγετική  γλώσσα  των  παγκόσμιων  συναλλαγών, ενώ  παράλληλα  είναι  γλώσσα  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης. η  Αγγλική  γλώσσα  αποτελεί  σχεδόν  απαραίτητη  προϋπόθεση  στα  περισσότερα  επαγγέλματα  και  η  κατάκτηση  ενός  αξιόλογου  επιπέδου  ομιλίας  μπορεί  να  σας  διευκολύνει  στην  αναζήτηση  εργασίας.

Μπορείτε  να  μάθετε  Αγγλικά  σε  ομαδικό  ή  σε  ιδιαίτερο  μάθημα! ΑΡΧΙΣΤΕ  ΣΗΜΕΡΑ  ΜΑΘΗΜΑΤΑ  ΑΓΓΚΛΙΚΩΝ  ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΞΕΝΩΝ  ΓΛΩΣΣΩΝ  ΣΤΑΜΟΥ! 


ΘΕΛΕΤΕ  ΤΟ  ΠΑΙΔΙ  ΣΑΣ  ΝΑ  ΜΑΘΕΙ  ΣΩΣΤΑ  ΞΕΝΕΣ  ΓΛΩΣΣΕΣ?